Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Äggstanning | ||
2 krm | Salt | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
100 g | Parmesanost | |
3 st | Ägg | |
2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
Topping | ||
125 g | Sparris Färsk | |
50 g | Parmesanost | |
1 st | Citron | |
50 g | Färsk bladspenat | |
100 g | Ärtskott | |
Fyllning | ||
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
150 g | Färsk bladspenat | |
1 st | Purjolök | |
2 msk | Smör | |
300 g | Pajskal | |
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
125 g | Sparris Färsk |
Värm ugnen till 200 grader.
Fyllning: Skölj och finhacka purjolöken. Skala och riv vitlök. Ta bort den nedersta delen på sparrisen och skär stjälkarna i ½ cm tunna bitar. Spar knopparna till toppingen.
Smält smöret i en stekpanna och fräs purjolök, vitlök och sparris på låg värme utan att det tar färg. Tillsätt spenaten och låt den bli varm. Krydda med en nypa salt och peppar.
Äggstanning Riv parmesanosten. Vispa ihop ägg, creme fraiche, parmesanost, salt och peppar i en bunke.
Fyll pajskalen med sparris och spenatfräset och fördela äggstanningen över. Grädda i ugn i ca 15-20 min.
Topping: Koka upp en kastrull med vatten och förväll sparrisknopparna i 30 sek. Spola dem sedan kalla.
Skär bort den nedersta delen av ärtskotten. Blanda ärtskottsknopparna med spenat och sparrisknopparna och toppa de färdiga pajerna med. Riv över lite parmesan och citronskal. Klart att servera.
Näringsvärde: 788 kcal, 30 g protein, 56 g fett, 41 g kolhydrater
Bild:
Petter Fjällström
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
4 Babyspenat EKO Färdigsköljd Klass1
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Minipajskal Färdiggräddad 6-p Lazaridis