Krämig kantarellpasta med gremolatatopping
Mari Bergman

Krämig kantarellpasta med gremolatatopping

30 minEnkelt
469,65 kr
4 portioner37,74 kr per portion
En ljuvligt krämig kantarellpasta som vi här har toppat med en fräsch gremolatatopping för extra piff och smak.

Topping
50 gParmesanost
Kantarellpasta
1 mskMat & Bak Smör
1 krmSvartpeppar
150 gKantareller
400 gTagliatelle
3 krmSalt Fint
2 klyftaVitlök
1 stGul lök
3 dlVispgrädde
Gremolata
1 klyftaVitlök
1 stCitron
3 mskOlivolja
1 krmSalt Fint
30 gParmesanost
1 stPersilja - färsk
Instruktioner
1

Gremolata: Mixa samman persilja, skalad vitlöksklyfta, riven parmesanost, olivolja, rivet citronskal och ½ msk citronsaft till en slät sås med hjälp av en stavmixer. Smaka av med lite salt.

2

Kantarellpasta: Koka upp vatten till pastan.

3

Skala och finhacka lök och vitlök. Ansa kantarellerna.

4

Fräs lök, vitlök och kantareller i smöret tills all vätska kokat in. Tillsätt grädde och låt kantarellsåsen puttra i ca 5 min. Smaka av med salt och peppar.

5

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Sila av vattnet och blanda pastan med kantarellsåsen.

6

Lägg upp kantarellpastan i djupa tallrikar och toppa med gremolata och riven parmesanost.

Bild:

Nurlan Emir