Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Topping | ||
50 g | Parmesanost | |
Kantarellpasta | ||
1 msk | Smör | |
1 krm | Svartpeppar | |
150 g | Kantareller | |
400 g | Tagliatelle | |
3 krm | Salt | |
2 klyfta | Vitlök | |
1 st | Gul lök | |
3 dl | Vispgrädde | |
Gremolata | ||
1 klyfta | Vitlök | |
1 st | Citron | |
3 msk | Olivolja | |
1 krm | Salt | |
30 g | Parmesanost | |
1 st | Persilja - färsk |
Gremolata: Mixa samman persilja, skalad vitlöksklyfta, riven parmesanost, olivolja, rivet citronskal och ½ msk citronsaft till en slät sås med hjälp av en stavmixer. Smaka av med lite salt.
Kantarellpasta: Koka upp vatten till pastan.
Skala och finhacka lök och vitlök. Ansa kantarellerna.
Fräs lök, vitlök och kantareller i smöret tills all vätska kokat in. Tillsätt grädde och låt kantarellsåsen puttra i ca 5 min. Smaka av med salt och peppar.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Sila av vattnet och blanda pastan med kantarellsåsen.
Lägg upp kantarellpastan i djupa tallrikar och toppa med gremolata och riven parmesanost.
Bild:
Nurlan Emir
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt