Krämig pasta med parmesan och spenat
Mari Bergman

Krämig pasta med parmesan och spenat

20 minEnkelt
228,65 kr
4 portioner36,46 kr per portion
Superenkel och snabblagad pasta med krämig grädde, parmesan och spenat. Perfekt en stressig vardagskväll.

70 gFärsk bladspenat
75 gParmesanost
2 krmSvartpeppar Malen
1 mskMat & Bak Smör
0,5 stGul lök
1 klyftaVitlök Vanlig
3 dlVispgrädde
400 gFärsk pasta
0,5 tskSalt Fint
Instruktioner
1

Pasta: Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp smöret i en stekpanna och fräs löken utan att den tar färg. Tillsätt grädde, salt och peppar och låt såsen småsjuda ca 5 min så att grädden kokar ner och får en krämig konsistens.

2

Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.

3

Tillsätt 1 dl pastavatten i såsen och låt sjuda ytterligare 2 min.

4

Blanda den kokta pastan med gräddsåsen och tillsätt riven parmesanost och sköljd spenat. Blanda om väl och smaka av och krydda ev mer med salt och peppar. Ät och njut!

Foto och Styling: Sanna Livijn Wexell

Näringsvärde: 756 kcal, 22 g protein, 40 g fett, 75 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell