Gå vidare till huvudinnehåll
Kantarellpasta med spenat & parmesan

Kantarellpasta med spenat & parmesan

20 minEnkelt
249,60 kr
4 portioner 45,07 kr per portion
En enkel och snabb pasta med det åtråvärda lilla guldet. Är barnen kinkiga med svamp, testa att mixa kantarellsåsen innan du blandar den med pastan.

500 gPappardelle
2 krmSvartpeppar Malen
2 mskSmör
2 dlVispgrädde
140 gGul lök
3 klyftaVitlök Färsk
150 gParmesanost
0,5 stPersilja - färsk
1 tskSalt
200 gKantareller Konserv
70 gFärsk bladspenat
Instruktioner
1

Koka pastan enligt anvisning på paketet.

Skala och finhacka löken och vitlöksklyftorna. Rensa kantarellerna från jord om dom är färska, låt annars vätskan rinna ur om dom är konserverade. Hetta upp en stekpanna med smör och fräs lök och kantareller på medelvärme i ca 5 min. Slå på grädde och låt det koka ihop. Tillsätt sköljd spenat och hackad persilja. Smaka av med salt och svartpeppar.

Sila av pastan och blanda med kantarellsåsen. Servera med riven ost.

Bild:

Linnea Swärd