Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
75 g | Parmesanost | |
1 msk | Smör | |
1 st | Schalottenlök | |
4 dl | Vispgrädde | |
1,5 tsk | Tryffelolja | |
70 g | Spenat Blad | |
400 g | Fettuccini Färsk | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 tsk | Salt |
Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp smöret i en stekpanna och fräs löken utan att den tar färg.
Tillsätt grädde, salt och peppar och låt såsen småsjuda ca 5 min så att grädden kokar ner och får en krämig konsistens. Tillsätt tryffelolja och blanda runt.
Koka den färska pastan enligt anvisningar på förpackningen.
Blanda den kokta pastan med gräddsåsen och tillsätt färsk riven parmesanost och sköljd spenat. Blanda om väl och smaka av och krydda ev mer med salt, peppar och tryffelolja. Ät och njut!
Bild:
Susanna Livijn Wexell
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
2 Babyspenat EKO Färdigsköljd Klass1
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt