Gå vidare till huvudinnehåll
Krämig pasta med tomat, kallrökt lax & burrata
Korshags

Krämig pasta med tomat, kallrökt lax & burrata

30 minMedel
370,10 kr
4 portioner 48,05 kr per portion
Gräddig tomatsås, kallrökt lax och extra mycket citronzest gör den här pastan till en favorit. Toppad med mjölkig burrata för optimal vardagslyx. Tips! Burratan går att byta till mozarella.

1 stSchalottenlök
2 klyftaVitlök Vanlig
400 gKvisttomater, (små)
65 gSpenat Blad
1 dlVispgrädde
150 gKorshags kallrökt lax
400 gTortiglioni
1 mskCitronjuice - råpressad
2 mskCitron, (finriven citronzest)
1 dlBasilika - färsk
200 gBurrata
1 mskOlivolja
1 krmSalt
1 krmSvartpeppar
Instruktioner
1

Finhacka lök och vitlök, halvera tomaterna. Stek löken och vitlöken i en stor panna på medelvärme i 2 msk olivolja tills mjuk. Lägg i tomaterna och låt steka tills de mjuknat ca 6 minuter, mosa lite med en slev. Häll på grädde och låt såsen puttra 5 minuter till. Smaka av med salt och peppar.

2

Skär laxen i bitar.

3

Koka pastan al dente i saltat vatten. Rör ner pasta, lax, spenat, basilika, citronjuice och hälften av citronzesten i såsen. Lägg upp i skålar och toppa eventuellt med burrata. Avsluta med resten av citronzesten, lite olivolja och mer svartpeppar.