Krämig tomat- och parmesanpasta
Mari Bergman

Krämig tomat- och parmesanpasta

20 minEnkelt
150,30 kr
4 portioner28,30 kr per portion
En enkel pasta med mycket smak som du lagar på 20 minuter. Tomat, grädde och parmesanost gör denna pasta till en riktig vardagsräddare och kan liknas vid Gigi Hadids trendande vodkapasta. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med fem huvudingredienser. Se alla våra recept för "köp hem fem" här.

Köp hem
400 gPenne
1 stPersilja - färsk
100 gParmesanost
65 gFärsk bladspenat
3 dlVispgrädde
Från ditt skafferi
1 dlVatten
2 klyftaVitlök Vanlig
1 mskMat & Bak Smör
0,5 dlTomatpuré
1 krmSalt Fint
1 mskOlivolja
0,5 tskChiliflakes
1 krmSvartpeppar
Instruktioner
1

Koka upp saltat vatten till pastan.

2

Skala och riv vitlök. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs vitlök och chiliflakes på låg värme. Tillsätt tomatpuré och stek i 2-3 min. Tillsätt grädde och låt såsen sjuda på låg värme.

3

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

4

Finriv parmesanosten, finhacka persiljan och skölj spenaten.

5

Tillsätt 1 dl pastavatten i såsen och låt såsen puttra ytterligare i 2 min. Smaka av såsen med salt och peppar och en klick smör.

6

Sila av pastavattnet och tillsätt pastan i såsen. Vänd runt pastan i såsen.

7

Vänd ner parmesanost, persilja och spenat i pastan och servera meddetsamma.

Bild:

Susanna Blåvarg