Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Köp hem | ||
400 g | Fusilli | |
1 st | Persilja - färsk | |
100 g | Parmesanost | |
65 g | Färsk bladspenat | |
3 dl | Vispgrädde | |
Från ditt skafferi | ||
1 dl | Vatten | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 msk | Smör | |
0,5 dl | Tomatpuré | |
1 krm | Salt | |
1 msk | Olivolja | |
0,5 tsk | Chiliflakes | |
1 krm | Svartpeppar |
Koka upp saltat vatten till pastan.
Skala och riv vitlök. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs vitlök och chiliflakes på låg värme. Tillsätt tomatpuré och stek i 2-3 min. Tillsätt grädde och låt såsen sjuda på låg värme.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Finriv parmesanosten, finhacka persiljan och skölj spenaten.
Tillsätt 1 dl pastavatten i såsen och låt såsen puttra ytterligare i 2 min. Smaka av såsen med salt och peppar och en klick smör.
Sila av pastavattnet och tillsätt pastan i såsen. Vänd runt pastan i såsen.
Vänd ner parmesanost, persilja och spenat i pastan och servera meddetsamma.
Bild:
Susanna Blåvarg
1 Babyspenat EKO Färdigsköljd Klass1
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria