Gå vidare till huvudinnehåll
Spenatcarbonara med pasta
Mia Troberg

Spenatcarbonara med pasta

30 minEnkelt
263,20 kr
4 portioner38,64 kr per portion
En vegetarisk version på den klassiska carbonaran. Enkelt och gott!

1 krmSvartpeppar Malen
300 gBönpasta
0,5 stGul lök
4 stÄgg
100 gFärska champinjoner
2 dlParmesanost
300 gFryst Bladspenat
1 mskSmör
3 klyftaVitlök Vanlig
Instruktioner
1

Hacka lök och vitlök. Skiva champinjonerna fint. Fräs lök och vitlök mjuk och gyllengul i smör och häll upp på ett fat. Lägg i lite mer smör i stekpannan och stek champinjonerna så att de får lite färg. Häll i lökhacket i pannan och tillsätt även spenaten och rör runt. Låt fräsa någon minut.

2

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.

3

Separera äggulorna från vitorna. Rör ihop äggulor med parmesan. Blanda snabbt ner detta i kastrullen med nykokt bönpasta. Tillsätt spenat och lökhacket och rör runt. Garnera med parmesan och svartpeppar.

Näringsinnehåll: Energi (kcal) 441,6 Protein (g) 23,3 Fett (g) 16,0 Kolhydrater (g) 49,0

Bild:

Susanna Livijn Wexell