Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
400 g | Strozzapreti | |
200 g | Färskost Naturell | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
0,5 st | Citron | |
1 st | Gul lök | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
150 g | Sockerärta Färsk | |
0,3 st | Gräslök - färsk | |
1 dl | Vatten | |
1 msk | Olivolja | |
300 g | Kycklingbacon | |
70 g | Färsk bladspenat | |
1 krm | Salt |
Pasta: Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Strimla kycklingbacon och skala och klyfta löken samt skala och finhacka vitlök.
Hetta upp olja i en stekpanna och stek bacon och lök på medelhög värme så att det får lite färg. Tillsätt färskost och pastavatten och låt det koka ihop 2-3 min.
Skölj och finhacka gräslöken och skölj spenat och sugar snaps. Dela sugar snapsen på längden. Tillsätt gräslök, spenat, sugar snaps och rivet citronskal och citronsaft.
Sila av pastavattnet och tillsätt pastan i pannan. Vänd runt försiktigt så att allting blandas. Smaka av med salt och peppar.
Foto & styling: Sanna Livijn Wexell Rekvisita: www.oscarclothilde.com
Näringsvärde: 657 kcal, 27 g protein, 31 g fett, 62 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
2 Babyspenat EKO Färdigsköljd Klass1
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt