Gå vidare till huvudinnehåll
Lumaconi a la plemontese

Lumaconi a la plemontese

30 minEnkelt
330,75 kr
4 portioner 48,69 kr per portion
Lumaconi rigati med kalv och sparris

2 krmSvartpeppar Malen
1 stGul lök
200 gParmesanost
1 dlVispgrädde
150 gKalvfärs
100 gSmör
2 krmSalt
500 gRigatoni
200 gSparris Färsk
Instruktioner
1

Hacka sparristopparna. Låt dem fräsa i smör tillsammans med den hackade löken. Tillsätt det vita vinet och kalvfärsen. Salta, peppra och häll på lite grädde. Låt blandningen koka försiktigt i ca 3-5 minuter. Låt riktigt med saltat vatten koka upp i en stor kastrull. Lägg i pastan när vattnet kokar och koka den mycket al dente. Häll över såsen i en stor stekpanna. Tillsätt den väl avrunna pastan. Värm på spisen och rör om tills dess att pastan har rätt tuggmotstånd. Skiva osten och bred ut den ovanpå anrättningen, sätt in i en mycket varm ugn till osten smält och servera.