Gå vidare till huvudinnehåll
Lax i ugn med krämig gnocchi
Malin Andersson

Lax i ugn med krämig gnocchi

30 minEnkelt
273,60 kr
4 portioner 49,20 kr per portion
Krämig gnocchi i pestosås med ugnsbakad lax, ett superenkelt recept som smakar ljuvligt. Tips: Använd gärna en ugnsfast stekpanna, då kan du ställa in stekpannan direkt i ugnen efter att du toppat gnocchin med laxen.

1 stGul lök
1 dlVispgrädde
1 mskOlivolja
1 krmSvartpeppar Malen
2 krmSalt
250 gBroccoli Färsk
500 gPotatisgnocchi
300 gFärskost Naturell
400 gLaxfilé Fryst
1 dlVatten
2 mskPesto Grön
2 mskCitron
Instruktioner
1

Sätt ugnen 200 grader.

2

Hacka löken och dela broccolibuketterna och broccolistammen i mindre bitar.

3

Fräs först lök i olivolja tills den mjuknat lite, lägg sedan till broccolin och fräs ett par minuter till.

4

Blanda ned färskost, vatten, grädde, pesto och citronsaft, rör ihop. Tillsätt färsk gnocchi och låt sjuda 2-3 minuter. Smaka av med salt och peppar.

5

Häll över allt i en ugnsfast form och lägg sedan laxfiléerna på toppen. Salt och peppra laxen ordentligt.

6

Grädda i ugn 12-14 minuter tills laxen är precis färdig. Servera gärna med en krispig grönsallad.

Bild:

Kerstin Eriksson