Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
70 g | Färsk bladspenat | |
75 g | Parmesanost | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
1 msk | Smör | |
0,5 st | Gul lök | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
3 dl | Vispgrädde | |
400 g | Färsk pasta | |
0,5 tsk | Salt |
Pasta: Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp smöret i en stekpanna och fräs löken utan att den tar färg. Tillsätt grädde, salt och peppar och låt såsen småsjuda ca 5 min så att grädden kokar ner och får en krämig konsistens.
Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.
Tillsätt 1 dl pastavatten i såsen och låt sjuda ytterligare 2 min.
Blanda den kokta pastan med gräddsåsen och tillsätt riven parmesanost och sköljd spenat. Blanda om väl och smaka av och krydda ev mer med salt och peppar. Ät och njut!
Foto och Styling: Sanna Livijn Wexell
Näringsvärde: 756 kcal, 22 g protein, 40 g fett, 75 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
2 Babyspenat EKO Färdigsköljd Klass1
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt