Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
400 g | Fusilli | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 msk | Smör | |
0,5 dl | Vatten | |
150 g | Parmesanost | |
1 st | Gul lök | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 dl | Ströbröd | |
150 g | Färskost Naturell | |
1 krm | Salt Fint | |
2 dl | Vispgrädde | |
400 g | Savoykål | |
1 dl | Valnötter |
Koka pastan i saltat vatten, ett par minuter mindre än anvisningen på förpackningen.
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala lök och vitlök. Dra eller skär bort de grövsta stjälkarna från kålen och skär sedan i strimlor.
Hetta upp en stekpanna med smör. Fräs lök och vitlök utan att det tar färg. Tillsätt kålen, fräs några minuter. Salta och peppra. Tillsätt vattnet och låt koka in.
Blanda ner grädde, färskost, riven parmesan och hackade valnötter och låt koka ihop. Smaka av med salt och peppar. Blanda samman kålssåsen med havrefusillin och häll i en ugnsfast form, alternativt ugnsfasta portionsformar. Strö över ströbröd.
Gratinera i ugn ca 25 min eller tills gratängen fått fin färg.
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Färskost Original 21% 200g Philadelphia
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt