Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Äpple- och currysås | ||
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 1 krm | Salt | |
| 1 tsk | Smör | |
| 1 tsk | Honung Flytande | |
| 1 tsk | Curry | |
| 1 st | Äpple Golden Delicius | |
| 2 dl | Matlagningsyoghurt Turkisk | |
| Spätta | ||
| 1 krm | Salt | |
| 600 g | Rödspättafile | |
| 2 dl | Ströbröd | |
| 1 dl | Vetemjöl | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 0,5 msk | Smör | |
| 1 msk | Olivolja | |
| 2 st | Ägg | |
| Tillbehör | ||
| 225 g | Haricot Verts | |
| 700 g | Potatis Fast | |
Tillbehör: Koka potatisen i lättsaltat vatten, skala den först om du vill.
Äpple- och currysås: Skölj och riv äpplet. Fräs curryn med smöret hastigt några sekunder i en varm kastrull. Ta av från plattan och blanda i det rivna äpplet. Lägg över curry- och äppelfräset i en skål och låt svalna. Tillsätt yoghurt och honung och smaka av med en nypa salt och peppar. Låt stå kallt till servering.
Spätta: Salta och peppra varje spättafilé.
Vispa upp ägget i en djup tallrik och häll mjöl och ströbröd på varsin flat tallrik. Vänd fisken först i mjölet sedan i ägget och sist i ströbrödet.
Hetta upp en stekpanna med olja och smör och stek spättafiléerna på medelhög värme tills de har fått en fin gyllenbrun stekyta på båda sidor och är helt genomstekta.
Tillbehör: Värm haricots verts i vatten i en kastrull på spisen. Sila av vattnet och lägg upp dem på ett fat.
Näringsvärde: 567 kcal, 43 g protein, 14 g fett, 63 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell

1 Äpple Golden Delicious Klass1
39,67 kr /kg

57,00 kr /kg

238,00 kr /kg

4,20 kr /st

57,00 kr /kg

24,39 kr /kg

1 014,71 kr /kg

29,17 kr /kg

129,00 kr /kg

111,90 kr /kg

939,71 kr /kg

44,88 kr /kg

8,98 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
183,90 kr /l
