Franska fiskbiffar med pressad potatis och brynt smör
Mari Bergman

Franska fiskbiffar med pressad potatis och brynt smör

30 minEnkelt
196,90 kr
4 portioner36,50 kr per portion
Goda och frasiga franska fiskbiffar med pressad potatis, brynt smör och fräscha haricot verts. Receptet tar endast 30 min att göra. Perfekt när man vill äta något gott men inte har möjlighet att lägga så mycket tid i köket. Tips, tina gärna fisken i kylen över natten och var noga med att få bort allt överflödigt vatten från fisken innan du mixar den.

Fiskbiffar
2 krmSvartpeppar Malen
0,5 mskHerbes de Provence
600 gTorskfilé Fryst
1 mskMat & Bak Smör
1 tskSalt Fint
2 stÄgg
1 mskOlivolja
2 klyftaVitlök Vanlig
Tillbehör
700 gPotatis
225 gHaricot Verts Fryst
100 gMat & Bak Smör
Instruktioner
1

Tillbehör: Skala potatisen och koka i saltat vatten.

2

Fiskbiffar: Skär ner de tinade fiskfiléerna i mindre bitar och lägg i en matberedare tillsammans med skalad vitlök, ägg, Herbes de Provence, salt och peppar och mixa samman till en slät massa.

3

Forma 8 stycken biffar med vattensköljda händer. Hetta upp en stekpanna med olja och smör och stek biffarna på medelhög värme ca 3 min på båda sidor. Lägg över biffarna på ett fat och håll varma under folie. Torka ur pannan.

4

Tillbehör: Smält smöret i stekpannan. Låt stå och puttra tills det antar en gyllenbrun färg och får en nötaktig doft. Häll över det brynta smöret i en såsskål.

5

Värm haricots vertsen 1-2 min i saltat vatten i en kastrull på spisen. Häll av vattnet och lägg upp haricots vertsen i en skål.

6

Sila av potatisvattnet och pressa potatisen genom en potatispress.

Servera fiskbiffarna med pressad potatis, brynt smör och haricots verts.

Näringsvärde: 492 kcal, 34 g protein, 25 g fett, 32 g kolhydrater.

Bild:

Sofia Törnqvist