Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Fiskbiffar | ||
2 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 msk | Herbes de Provence | |
600 g | Torskfilé Fryst | |
1 msk | Smör | |
1 tsk | Salt | |
2 st | Ägg | |
1 msk | Olivolja | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
Tillbehör | ||
700 g | Potatis | |
225 g | Haricot Verts Fryst | |
100 g | Smör |
Tillbehör: Skala potatisen och koka i saltat vatten.
Fiskbiffar: Skär ner de tinade fiskfiléerna i mindre bitar och lägg i en matberedare tillsammans med skalad vitlök, ägg, Herbes de Provence, salt och peppar och mixa samman till en slät massa.
Forma 8 stycken biffar med vattensköljda händer. Hetta upp en stekpanna med olja och smör och stek biffarna på medelhög värme ca 3 min på båda sidor. Lägg över biffarna på ett fat och håll varma under folie. Torka ur pannan.
Tillbehör: Smält smöret i stekpannan. Låt stå och puttra tills det antar en gyllenbrun färg och får en nötaktig doft. Häll över det brynta smöret i en såsskål.
Värm haricots vertsen 1-2 min i saltat vatten i en kastrull på spisen. Häll av vattnet och lägg upp haricots vertsen i en skål.
Sila av potatisvattnet och pressa potatisen genom en potatispress.
Servera fiskbiffarna med pressad potatis, brynt smör och haricots verts.
Näringsvärde: 492 kcal, 34 g protein, 25 g fett, 32 g kolhydrater.
Bild:
Sofia Törnqvist
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt