Gå vidare till huvudinnehåll
Dillpanerad fisk med remouladsås och ärtor
Mari Bergman

Dillpanerad fisk med remouladsås och ärtor

30 minEnkelt
540,70 kr
4 portioner68,12 kr per portion
Vardagsklassiker med panerad rödspättafilé och remouladsås. Servera med kokt potatis. (Tastelines Barnkasse v1 2017)

Tillbehör
0,5 stCitron
800 gPotatis Fast
250 gGröna Ärtor
Sås
1 krmSvartpeppar Malen
2 dlCreme Fraiche Naturell
1 krmSalt Fint
150 gCornichons
2 mskKapris
1 mskCitron
Fisk
1 mskOlivolja
2 dlStröbröd
0,75 tskSalt Fint
3 krmSvartpeppar Malen
600 gRödspättafile
1 stDill - färsk
2 stÄgg
1 mskSmör
Instruktioner
1

Tillbehör: Skala/tvätta och koka potatisen i saltat vatten.

2

Sås: Finhacka cornichons och kapris. Blanda med crème fraiche och tillsätt citronsaft. Smaka av med en nypa salt och peppar. Ställ kallt i kylen.

3

Fisk: Ta fram 2 st djupa tallrikar. Vispa upp äggen i den ena tallriken och blanda ströbröd med salt, svartpeppar och sköljd finhackad dill i den andra tallriken.

4

Vänd fisken först i äggen och sedan i ströbrödsblandningen. Hetta upp en panna med lite olja och smör. Stek fisken gyllenbrun på båda sidor.

5

Tillbehör: Värm ärtorna i lite vatten i en kastrull på spisen. Skär citronen i klyftor.

Servera fisken tillsammans med kokt potatis, remouladsås, ärtor och en citronklyfta.

Näringsvärde: 542 kcal, 44 g protein, 17 g fett, 51 g kolhydrater.

Bild:

Linnea Swärd