Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Potatissallad | ||
| 1 st | Gurka | |
| 70 g | Ruccolasallat | |
| 700 g | Potatis Fast | |
| 0,5 st | Persilja - färsk | |
| 2 msk | Kapris, Hel | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 150 g | Sockerärta Färsk | |
| 1 st | Dill - färsk | |
| 1 st | Lök | |
| 1 krm | Salt | |
| Dressing | ||
| 1 tsk | Honung Flytande | |
| 1,5 msk | Vit balsamvinäger | |
| 4 msk | Olivolja, Extra Virgin | |
| 2 msk | Dijonsenap | |
| Tillbehör | ||
| 230 g | Vegetariskt bacon | |
| 0,5 msk | Olivolja, Extra Virgin | |
Potatissallad: Skala och klyfta potatisen och koka i saltat vatten till potatisen känns mjuk, ca 10-15 min.
Skala och finhacka löken. Skölj och tärna gurkan och skölj och skär sockerärtorna på längden. Lägg allting i en stor skål. Tillsätt sköljd ruccola, finhackad dill och persilja samt kapris till grönsakerna.
Dressing: Blanda samman balsamvinäger, senap, olja och honung i en liten skål.
Potatissallad: Sila av potatisvattnet och låt potatisklyftorna svalna lite. Blanda sedan samman med grönsakerna och tillsätt dressingen. Smaka av med salt, peppar och blanda om väl. Lägg upp salladen i en skål.
Tillbehör: Strimla bejkon och hetta upp lite olja i en stekpanna. Stek bejkonstrimlorna så att de får lite stekyta och strö dem sedan över potatissalladen.
Näringsvärde: 461 kcal, 22 g protein, 22 g fett, 41 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell

62,78 kr /kg

291,54 kr /kg

16,48 kr /kg

21,95 kr /st

619,00 kr /kg

246,33 kr /kg

697,50 kr /kg

30,00 kr /kg

220,83 kr /kg

34,50 kr

29,17 kr /kg

111,90 kr /kg

187,80 kr /l

1 Olivolja Delicato Extra Virgin
127,33 kr /l

153,26 kr /kg