Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Citron och örtbiffar | ||
1 msk | Grönsaksbuljong Eko | |
2 krm | Svartpeppar | |
2 msk | Olivolja | |
1 st | Persilja - färsk | |
850 g | Sojafärs | |
1 msk | Dijonsenap | |
0,5 st | Dill - färsk | |
1 st | Gul lök | |
1 st | Citron - Eko | |
1 tsk | Salt | |
Potatissallad | ||
1 kg | Delikatesspotatis | |
1 st | Dill - färsk | |
200 g | Rädisor | |
1 st | Gräslök - färsk | |
1 krm | Svartpeppar | |
65 g | Ruccolasallat | |
3 msk | Olivolja | |
300 g | Sugarsnaps | |
1 st | Citron - Eko | |
1 st | Fänkål Färsk | |
1 tsk | Sirap Agave |
Citron och örtbiffar: Lägg den formbara sojafärsen i en stor bunke och låt tina helt.
Potatissallad: Skala och koka potatisen.
Skölj och dela sugarsnapsen på längden. Skölj och skär rädisorna i kvartar. Strimla fänkålen tunt. Skölj och finhacka dill och gräslök. Blanda i en bunke och ställ åt sidan.
Citron och örtbiffar: Skala och finhacka löken. Fräs löken mjuk i olja och tillsätt till den tinade färsen.
Skala och finhacka persilja och dill och tillsätt till färsen. Tillsätt rivet citronskal, 1 msk citronsaft, dijonsenap, grönsaksbuljong, salt och peppar. Blanda om ordentligt så att alla kryddor fördelas. Forma 12-14 biffar med vattensköljda händer.
Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna på medelhög värme i ca 2-3 min/sida så att de får fin gyllenbrun färg. Sänk värmen och låt de steka klart i ca 5 min.
Potatissallad: Sila av potatisvattnet och låt potatisen svalna. Skär sedan potatisen i klyftor och tillsätt till salladen. Tillsätt ruccola, olivolja, citronsaft och honung. Blanda om och smaka av med salt och peppar.
Servera biffarna med potatissalladen.
Bild:
Nurlan Emir
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Ruccola EKO Färdigsköljd Klass1