Torsk i krämig basilikasås
Mari Bergman

Torsk i krämig basilikasås

30 minEnkelt
240,90 kr
4 portioner50,11 kr per portion
En lättlagad och god vardagsrätt som kommer uppskattas av både stora och små. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med fem huvudingredienser. Se alla våra recept för "köp hem fem" här.

Från ditt skafferi
1,5 mskFiskfond
2 mskMat & Bak Smör
2 dlBasmatiris
2 krmSvartpeppar
4 krmSalt Fint
1 klyftaVitlök Vanlig
Köp hem
3 dlVispgrädde
60 gSalladslök
450 gWokmix
500 gTorskrygg Fryst
1 stBasilika - färsk
Instruktioner
1

Skala och riv vitlöken. Smält smöret i en stekpanna och fräs vitlöken på låg värme.

2

Tillsätt grädde och fiskfond och låt såsen puttra på låg värme i ca 5 min.

3

Skär fisken i bitar. Skölj och finhacka basilikan. Skölj och strimla salladslöken.

4

Smaka av såsen med salt och peppar. Lägg ner fisk och basilika i såsen och låt fisken sjuda i ca 5 min på låg värme.

5

Koka wokmixen i ca 2-3 min. Sila av vattnet och lägg upp grönsakerna i en skål.

6

Ta av fisken från plattan och strö över salladslök.

Servera fisken och grönsakerna med kokt ris.

Bild:

Nurlan Emir