Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Ugnsbakad fisk Provencale | ||
1 dl | Olivolja | |
800 g | Sejfile | |
3 dl | Hönsbuljong | |
1 st | Rödlök | |
50 g | Smör | |
1 krm | Svartpeppar | |
3 klyfta | Vitlök | |
700 g | Potatis | |
3 st | Morötter | |
3 st | Vanliga Tomater | |
1 st | Citron | |
1 krm | Flingsalt | |
150 g | Sockerärta Färsk | |
0,5 st | Persilja - färsk | |
Till servering | ||
1 krm | Salt | |
100 g | Ruccolasallat | |
2 msk | Olivolja | |
1 krm | Svartpeppar | |
1 msk | Balsamvinäger |
Skala morötterna och skiva dem i ca 1/2 cm breda skivor. Skiva potatisen något tunnare (jag tycker inte den behöver skalas). Skala och skiva löken och vitlöken. Blanda allt i en stor ugnsfast form och ringla över några matskedar olivolja. Salta och peppra. Stek på 200° i ca 20 minuter.
Blanda samman smör, hackad persilja och skalet från 1/2 citron (spar "köttet"). Smaka av med flingsalt och nymalen svartpeppar.
Skär citronen i klyftor, både det med skal och det utan skal. Halvera tomaterna och koka upp buljongen. Lägg fisken i mitten av formen med grönsakerna och potatisen, häll på buljongen och placera tomatklyftorna runtom, stek ytterligare 10 minuter.
Lägg till sist på persiljesmöret och sockerärtorna. Stek ytterligare 3 minuter. Servera med ruccola!
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
2 Ruccola EKO Färdigsköljd Klass1
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta