Gå vidare till huvudinnehåll
Ugnsbakad fisk Provencale

Ugnsbakad fisk Provencale

20 minEnkelt
345,95 kr
4 portioner 55,54 kr per portion
En god och vacker fiskrätt.

Ugnsbakad fisk Provencale
1 dlOlivolja
800 gSejfile
3 dlHönsbuljong
1 stRödlök
50 gSmör
1 krmSvartpeppar
3 klyftaVitlök
700 gPotatis
3 stMorötter
3 stVanliga Tomater
1 stCitron
1 krmFlingsalt
150 gSockerärta Färsk
0,5 stPersilja - färsk
Till servering
1 krmSalt
100 gRuccolasallat
2 mskOlivolja
1 krmSvartpeppar
1 mskBalsamvinäger
Instruktioner
1

Skala morötterna och skiva dem i ca 1/2 cm breda skivor. Skiva potatisen något tunnare (jag tycker inte den behöver skalas). Skala och skiva löken och vitlöken. Blanda allt i en stor ugnsfast form och ringla över några matskedar olivolja. Salta och peppra. Stek på 200° i ca 20 minuter.

Blanda samman smör, hackad persilja och skalet från 1/2 citron (spar "köttet"). Smaka av med flingsalt och nymalen svartpeppar.

Skär citronen i klyftor, både det med skal och det utan skal. Halvera tomaterna och koka upp buljongen. Lägg fisken i mitten av formen med grönsakerna och potatisen, häll på buljongen och placera tomatklyftorna runtom, stek ytterligare 10 minuter.

Lägg till sist på persiljesmöret och sockerärtorna. Stek ytterligare 3 minuter. Servera med ruccola!