Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Fiskpaket | ||
0,5 st | Persilja - färsk | |
1 st | Rödlök | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 st | Aluminiumfolie | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
2,5 dl | Vispgrädde | |
1 krm | Salt | |
0,5 st | Blomkål | |
500 g | Potatis | |
600 g | Sejfile | |
Sallad | ||
150 g | Sugarsnaps | |
125 g | Körsbärstomater |
Sätt ugnen på 200 grader.
Fiskpaket: Skölj potatisen och skiva tunt. Gärna med en mandolin om du har. Koka potatisskivorna försiktigt i ca 5 min. Skölj och skiva blomkålen tunt. Skala och skiva rödlök och vitlök.
Salta och peppra fisken efter smak.
Gör 4 st stora ark av ugnsfolie eller bakplåtspapper (använder du bakplåtspapper behöver du snöre att knyta ihop paketen med). Lägg potatis och blomkål i botten på varje foliepaket. Strö över lök och vitlök. Lägg fiskfiléerna ovanpå. Vik upp kanterna på folie/bakplåtspappret ordentligt så att de bildar en skål. Blanda grädde med salt och fördela jämnt i varje paket. Grovhacka persiljan och strö över. Vik ihop paketen och sätt in i ugnen i ca 15-20 min.
Sallad: Skölj och dela tomaterna på mitten och skölj sugarsnapsen. Lägg upp i skålar och servera till fiskpaketen.
Näringsvärde: 478 kcal, 32 g protein, 26 g fett, 26 g kolhydrater
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt