Gå vidare till huvudinnehåll
Fiskpaket med potatis, blomkål och grädde
Mari Bergman

Fiskpaket med potatis, blomkål och grädde

30 minEnkelt
411,25 kr
4 portioner56,44 kr per portion
Underbart goda fiskpaket som både är roliga och lätta att göra. Om du har möjlighet går det alldeles utmärkt att koka potatisen en dag i förväg så spar du lite tid när det är dags för middag.

Fiskpaket
0,5 stPersilja - färsk
1 stRödlök
1 krmSvartpeppar Malen
1 stAluminiumfolie
2 klyftaVitlök Vanlig
2,5 dlVispgrädde
1 krmSalt Fint
0,5 stBlomkål
500 gPotatis
600 gSejfile
Sallad
150 gSugarsnaps
125 gKörsbärstomater
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Fiskpaket: Skölj potatisen och skiva tunt. Gärna med en mandolin om du har. Koka potatisskivorna försiktigt i ca 5 min. Skölj och skiva blomkålen tunt. Skala och skiva rödlök och vitlök.

3

Salta och peppra fisken efter smak.

4

Gör 4 st stora ark av ugnsfolie eller bakplåtspapper (använder du bakplåtspapper behöver du snöre att knyta ihop paketen med). Lägg potatis och blomkål i botten på varje foliepaket. Strö över lök och vitlök. Lägg fiskfiléerna ovanpå. Vik upp kanterna på folie/bakplåtspappret ordentligt så att de bildar en skål. Blanda grädde med salt och fördela jämnt i varje paket. Grovhacka persiljan och strö över. Vik ihop paketen och sätt in i ugnen i ca 15-20 min.

5

Sallad: Skölj och dela tomaterna på mitten och skölj sugarsnapsen. Lägg upp i skålar och servera till fiskpaketen.

Näringsvärde: 478 kcal, 32 g protein, 26 g fett, 26 g kolhydrater

Bild:

Sanna Livijn Wexell