Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Vitlökspotatis | ||
0,5 tsk | Flingsalt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 dl | Olivolja | |
1 kg | Potatis Fast | |
Friterad palsternacka och fänkål | ||
3 st | Palsternacka | |
1 dl | Rapsolja | |
1 st | Fänkål Färsk | |
Fisk i folie | ||
0,2 st | Aluminiumfolie | |
1 tsk | Flingsalt | |
3 st | Schalottenlök | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 st | Basilika - färsk | |
600 g | Torskfilé | |
1 dl | Olivolja | |
200 g | Vanliga Tomater | |
3 msk | Citron |
Värm ugnen till 200° C och börja sedan med potatisen Skrubba och halvera större potatisar.
Koka dem nästan mjuka i lättsaltat vatten (bra om de är lite ”al dente”). Blanda samman olivolja och pressad vitlök. Smaka av med flingsalt och nymalen svartpeppar, och häll oljan över den varma potatisen. Låt stå att dra en stund.
Dela fisken i fyra bitar och pensla runtom med olivolja. Placera en fiskbit på varsitt ark folie. Skiva tomaterna och löken, och placera ovanpå fisken. Pressa över citronsaft, och salta och peppra. Toppa till sist med grovt hackad basilika och vik ihop paketen ordentligt. Placera på ett ugnsfast fat och stek i ugn i ca 15-20 minuter. Kontrollera att fisken är genomstekt genom att skära lite i den och se om dess kött ”flikar” sig lätt. Var dock försiktig så att den inte blir torr och tråkig.
Skala palsternackorna och skär dem i tunna stavar. Skiva fänkålen från botten till toppen. Spar gärna de små bladstjälkarna till garnering. Hetta upp oljan och fritera palsternacksstavarna och fänkålsskivorna gyllene. Gör det i omgångar om det är ont om plats i kastrullen. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper. Salta efter smak och tycke.
Servera fiskpaketen med vitlökspotatisen och de friterade grönsakerna.
Att fritera är inte alls svårt, utan förvånansvärt enkelt och smidigt! Men om ni ändå tycker att friteringsmomentet känns för omständigt, så kan fänkålen och palsternackan också ugnsbakas. Placera grönsakerna i en form och ringla över lite olja. Smaksätt med salt och baka i ugnen tillsammans med fiskpaketen. De kräver dock längre tid än fisken.
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Olivolja Extra Virgin Delicato 750ml Monini