Gå vidare till huvudinnehåll
Saffranskryddad fiskgryta
Mari Bergman

Saffranskryddad fiskgryta

40 minEnkelt
448,80 kr
4 portioner80,14 kr per portion
En ljuvlig fiskgryta med saffran på endast fem huvudingredienser. Perfekt alla dagar i veckan. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med fem huvudingredienser. Se alla våra recept för "köp hem fem" här.

Köp hem
600 gFärsk laxfilé
0,5 stFärsk timjan
300 gWokmix
1 gSaffran
3 dlVispgrädde
Från ditt skafferi
1 mskOlivolja
1 krmSalt Fint
1 stGul lök
4 dlVatten
2,5 mskFiskfond
2 krmChiliflakes
1 krmSvartpeppar
1,25 mskVitvinsvinäger
Instruktioner
1

Tärna laxfilén och lägg tärningarna i en skål. Salta och peppra och ställ åt sidan.

2

Skala och finhacka lök. Hetta upp olja i en kastrull och fräs löken mjuk tillsammans med saffran. Tillsätt vitvinsvinäger, fond, grädde, vatten, chiliflakes och en nypa salt och peppar. Låt såsen sjuda på medelvärme i ca 20 min.

3

Repa av timjanblad och lägg i en skål.

4

Tillsätt wokgrönsaker och timjanblad i såsen och låt koka i ca 5 min så att grönsakerna mjuknar. Tillsätt laxtärningarna och sjud på svag värme i ca 2 min så att laxen blir genomkokt.

5

Smaka av fiskgrytan med salt och peppar. Häll upp grytan i skålar, ät och njut!