Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Köp hem | ||
600 g | Färsk laxfilé | |
0,5 st | Färsk timjan | |
300 g | Wokmix | |
1 g | Saffran | |
3 dl | Vispgrädde | |
Från ditt skafferi | ||
1 msk | Olivolja | |
1 krm | Salt | |
1 st | Gul lök | |
4 dl | Vatten | |
2,5 msk | Fiskfond | |
2 krm | Chiliflakes | |
1 krm | Svartpeppar | |
1,25 msk | Vitvinsvinäger |
Tärna laxfilén och lägg tärningarna i en skål. Salta och peppra och ställ åt sidan.
Skala och finhacka lök. Hetta upp olja i en kastrull och fräs löken mjuk tillsammans med saffran. Tillsätt vitvinsvinäger, fond, grädde, vatten, chiliflakes och en nypa salt och peppar. Låt såsen sjuda på medelvärme i ca 20 min.
Repa av timjanblad och lägg i en skål.
Tillsätt wokgrönsaker och timjanblad i såsen och låt koka i ca 5 min så att grönsakerna mjuknar. Tillsätt laxtärningarna och sjud på svag värme i ca 2 min så att laxen blir genomkokt.
Smaka av fiskgrytan med salt och peppar. Häll upp grytan i skålar, ät och njut!
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Fiskfond 180ml Touch of Taste
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko