Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
2 krm | Flingsalt | |
2 st | Rödlök | |
2 st | Zucchini | |
700 g | Torskfilé | |
4 st | Kvisttomater | |
1 msk | Olivolja | |
1,5 dl | Vispgrädde | |
2 krm | Svartpeppar | |
4 dl | Långkornigt Ris | |
1 st | Citron | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 msk | Dijonsenap | |
1 msk | Smör |
Skala och skiva löken. Hetta upp smör i en stek panna och stek löken mjuk på inte allt för hög värme och utan att den tar färg.
Lägg den stekta löken i en ugnsfast form. Skiva tomaterna och lägg dem ovanpå. Lägg på fiskfiléerna och pressa hälften av citronerna över. Salta och Peppra.
Blanda grädden och senapen och häll över fisken. Ställ in på 200g i 15-20 minuter.
Koka upp riset enligt förpackningen.
Skär zucchinin i tunna skivor på längden. Stek dem hastig i olja. Tillsätt fint hackad vitlök men var aktsam så det inte bränns vid. Pressa över resten av citronerna, salta och peppra.
Servera med fisken och riset.
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla