Toast Skagen med löjrom på grillat surdegsbröd
Mari Bergman

Toast Skagen med löjrom på grillat surdegsbröd

15 minEnkelt
248,65 kr
4 portioner34,28 kr per portion
En magisk god skagenröra på grillat surdegsbröd. En storfavorit till festliga högtider som Nyårsafton.

4 mskCreme Fraiche Naturell
200 gSurdegsbröd
40 gLöjrom Amerikansk Fryst
240 gHandskalade Räkor
25 gMat & Bak Smör
0,75 stDill - färsk
3 krmSalt Fint
1 krmSvartpeppar
3 mskMajonnäs
1 stCitron - Eko
0,5 stRödlök
Instruktioner
1

Skala och finhacka rödlök. Skölj och finhacka dill.

2

Sila av räkorna.

3

Blanda räkor, rödlök, dill, creme fraiche och majonnäs i en bunke. Tillsätt rivet citronskal och ca 1 tsk citronsaft. Smaka av med salt och peppar.

4

Skär bort kanterna från 4 brödskivor och skär brödskivorna i trekanter. Stek brödskivorna gyllene på båda sidor i smör i en varm stekpanna.

5

Lägg brödskivorna på fina tallrikar och toppa med skagenröra, löjrom och en dillkvist. Servera den ena brödskivan vid sidan av tillsammans med en citronklyfta.

Bild:

Nurlan Emir