Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Till servering | ||
1 st | Salladsmix | |
8 st | Korvbröd | |
Fyllning | ||
1 st | Gräslök - färsk | |
2 st | Hummer | |
0,5 tsk | Dijonsenap | |
1 dl | Äkta Majonnäs | |
1 krm | Tabasco | |
1 krm | Salt | |
0,5 dl | Creme Fraiche Naturell | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 st | Citron | |
1 msk | Smör |
Dela humrarna på hälften. Krossa klorna lätt med en nötknäppare eller baksidan av knivskaftet och plocka ur hummerköttet. Hacka köttet grovt och lägg i en skål.
Finskär gräslöken. Skölj citronen noga och finriv det yttersta skalet.
Rör samman majonnäs, crème fraîche, senap, gräslök (spara lite till garnering) och citronskal i en skål. Blanda ner hummerköttet och smaka av med salt, peppar, citronsaft och tabasco/chilisås/cayennepeppar.
Skölj och torka salladen.
Smörstek korvbröden i en stekpanna.
Lägg några salladsblad på varje bröd och toppa med hummerröran.
Garnera med gräslök och servera!
1 Sallad Färdigsköljd EKO Garden Mix Klass1
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla