Pizza med lemoncurd, vit chokladkräm och jordgubbar
Mari Bergman

Pizza med lemoncurd, vit chokladkräm och jordgubbar

1 tEnkelt
232,10 kr
4 portioner39,67 kr per portion
Vem kan motstå en dessert som du delar på och äter med händerna? Gör en smarrig efterrätt som kan ätas runt grillen, på picknickfilten eller varför inte framför en mysig film? Här hittar du vårt grundrecept på romersk pizzadeg.

Lemon curd
2 dlStrösocker
6 stÄgg
120 gMat & Bak Smör
3 stCitron - Eko
Vit chokladkräm
100 gVit Blockchoklad
1 dlVispgrädde
1 stCitron - Eko
150 gFärskost Naturell
Topping
2 tskFlorsocker
1 tskOlivolja
1 stBasilika - färsk
2 dlSmetana
400 gJordgubbar
Instruktioner
1

Pizza: Använd färdig deg eller baka egen från vårt grundrecept på romersk pizzadeg. Förbered alla toppings i god tid

2

Vit chokladkräm: Vispa grädden. Smält chokladen i ett vattenbad.

3

Vispa ihop ihop färskost med den smälta chokladen. Riv i citronskal och vänd försiktigt ner grädden. Ställ kallt i kylen.

4

Lemon curd: Vispa ihop 4 hela ägg och ytterligare 2 äggulor i en stor bunke.

5

Lägg smör, strösocker, rivet skal och saft från citronerna i en kastrull. Smält samman på låg värme och låt sedan svalna.

6

Tillsätt smörblandningen lite i taget till de vispade äggen och vispa samman. Häll tillbaka smeten i kastrullen och sjud sakta på låg värme under konstant vispning tills curden tjocknar. Ta av från plattan och sila curden genom en finmaskig sil. Låt curden svalna.

7

Pizza: Värm ugnen till 250–270 grader grillvärme. Lägg gärna in gjutjärnspannor och plåtar i ugnen för att få upp ugnsvärmen ordentligt. Förvärm en pizzasten för bästa resultat.

8

Kavla ut en av pizzabullarna i taget till stora runda pizzor. Bred ett lager smetana på pizzan och sedan ett lager lemoncurd över.

9

Grädda pizzan på den förvärmda pizzastenen tills pizzan får rejält med färg på kanterna.

10

Pensla kanterna med lite olivolja. Toppa pizzan med vit chokladkräm, lemoncurd och halverade jordgubbar. Dekorera med basilikablad och pudra över florsocker. Servera och njut av pizzan när det nygräddad.

Bild:

Sam Britz