Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Köp hem | ||
500 g | Apelsin | |
0,2 st | Färsk timjan | |
250 g | Smördeg | |
200 g | Lemon Curd | |
300 g | Färskost Naturell | |
Från ditt skafferi | ||
1 msk | Honung Flytande | |
1 msk | Råsocker Strö | |
1 st | Ägg |
Värm ugnen till 200 grader
Lägg smördegen på en bakplåtspappersklädd plåt. Använd en vass kniv och skåra en ram 1 centimeter in i degen. Pensla degen med ägg, strö sockret runt den skurna kanten.
Grädda smördegen i 10 minuter eller tills den är gyllenbrun och sockret mörknat lite på kanterna. Ta ut och låt svalna.
Vispa ihop färskost och lemoncurd med elvisp. Skala och skiva citrusfrukterna.
Fördela den vispade färskosten över smördegstarten, lämna kanterna fria. Toppa med citrusskivor och ringla lite honung över. Dekorera med timjanblad och skär upp tarten i bitar.
Bild:
Roland Persson
1 Apelsin i Nät "Navelinas" klass1
2 Färskost Original 21% 200g Philadelphia
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel