Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Karamelliserad lök | ||
4 st | Rödlök | |
2 krm | Strösocker | |
25 g | Smör | |
1 krm | Salt | |
Topping | ||
25 g | Smör | |
4 dl | Creme Fraiche Naturell | |
2 krm | Svartpeppar | |
1 tsk | Olivolja | |
400 g | Sparris Färsk | |
1 st | Gräslök - färsk | |
1 st | Dill - färsk | |
1 st | Citron - Eko | |
400 g | Prästost Mellan | |
Krispig potatis | ||
1 msk | Rapsolja | |
1 krm | Salt | |
400 g | Färskpotatis | |
25 g | Smör |
Pizza: Använd färdig deg eller baka egen från vårt grundrecept på romersk pizzadeg. Förbered alla toppings i god tid.
Värm ugnen till 250–270 grader grillvärme. Lägg gärna in gjutjärnspannor och plåtar i ugnen för att få upp ugnsvärmen ordentligt. Förvärm en pizzasten för bästa resultat.
Krispig potatis: Skölj potatisen och koka den mjuk i saltat vatten.
Låt potatisen svalna och bryt den sedan i mindre bitar.
Hetta upp rejält med olja och smör i en stekpanna och stek potatisen gyllene och krispig. Salta efter smak.
Häll av potatisen på hushållspapper för att få bort överflödigt fett.
Karamelliserad lök: Skala och strimla löken. Stek löken sakta i smör på medelvärme i ca 15 min tills den blir gyllene. Tillsätt salt och socker och låt den steka i ytterligare 2 min.
Topping: Grilla sparrisen och riv osten. Bryn smöret och häll upp i en skål.
Pizza: Kavla ut en av pizzabullarna i taget till stora runda pizzor. Bred på ca 0,5 dl creme fraiche på varje pizza. Toppa med riven ost.
Grädda pizzan på den förvärmda pizzastenen tills pizzan får rejält med färg på kanterna.
Pensla kanterna med lite olivolja. Toppa pizzan med krispig potatis, karamelliserad lök, grillad sparris i bitar, klickar av creme fraiche, finhackad gräslök och dillkvistar. Ringla över lite brynt smör och toppa med rivet citronskal och svartpeppar. Hugg in medan den är nygräddad.
Bild:
Sam Britz
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Färskpotatis Svensk Tvättad Klass1