Grundrecept: Lisa Lemkes romerska pizzadeg
Lisa Lemke och Marcus Nordgren

Grundrecept: Lisa Lemkes romerska pizzadeg

3 tEnkelt
87,85 kr
4 portioner2,81 kr per portion
Ett enkelt och lättbakat recept på romersk pizzadeg från grunden. Jäsningen är nyckeln till framgång. Den här degen blir smidig och lätt att kavla ut, bara du ger den lite tid och “viker” bullarna innan sista jäsningen. En romersk pizza bakas på hög värme och kavlas ut till en tunn pizza. Tips för dig som bakar pizza i vanlig ugn: Lägg gärna in gjutjärnspannor och plåtar i ugnen för att få upp ugnsvärmen ordentligt. Förvärm en pizzasten för bästa resultat.

Bortgöring
175 gVatten
10 gHavssalt
325 gVetemjöl Special
Fördeg
25 gJäst Original Färsk
75 gVetemjöl Special
75 gVatten
Instruktioner
1

Fördeg: Kontrollera att vattnets temperatur är 28 grader.

2

Lös upp jästen i vattnet i en degbunke. Tillsätt mjölet och vispa samman till en slät smet. Täck över med plastfilm och låt jäsa 60 min i rumstemperatur.

3

Bortgöring: Tillsätt mjöl och vatten till fördegen i degbunken.

4

Knåda degen på lägsta hastighet i 12 min.

5

Tillsätt salt och öka hastigheten, knåda degen ytterligare i 7 min till en seg och elastisk deg.

6

Lägg upp degen på ett mjölat arbetsbord och dela den i fyra lika stora bitar. Vik till runda och spända bullar.

7

Lägg bullarna på mjölat bord eller i en mjölad form. Täck bullarna med en bakduk över och låt jäsa till dubbel storlek i ca 2 tim.

-Efter sista jäsningen ”vik” degen till bollar. -Kavla och vänd pizzan flera gånger. -Använd ordentligt med mjöl. -Sedan är det bara att lägga på din favorittopping och skjuts in i ugnen!