Pavlova med lemoncurdgrädde och färska bär
Mari Bergman

Pavlova med lemoncurdgrädde och färska bär

2 tEnkelt
330,55 kr
10 portioner25,15 kr per portion
En helt ljuvlig dessert! Seg och krispig marängbotten som toppas med lemoncurdgrädde och färska bär. En snabbt fixad tårta till festen då marängbottnarna går att förbereda en dag i förväg. Tips! Är marängbottnarna svåra att få lös från bakplåtspappret så kan du pensla pappret med lite ljummet vatten samtidigt som du försiktigt drar loss det.

Lemoncurdgrädde
6 dlVispgrädde
640 gLemon Curd
Marängbottnar
4 mskCitron
1,5 tskMajsstärkelse
4 stÄgg
3 dlStrösocker
250 gBlåbär
250 gHallon Färska
250 gJordgubbar Färska
Instruktioner
1

Värm ugnen till 150 grader.

2

Marängbotten: Separera äggvitorna från gulorna. Vispa upp äggvitorna hårt, bunken skall gå att vända upp och ner.

3

Tillsätt sockret lite i taget och fortsätt vispa. Tillsätt citronsaften och vispa tills marängen är glansig och bildar små toppar. Blanda i majsstärkelse.

4

Ta fram två ugnsplåtar med bakplåtspapper. Fördela marängsmeten på plåtarna och gör två lika stora cirklar 20 cm i diameter. Bred ut smeten så att kanterna är något högre än in mot mitten. Grädda marängbottnarna och sänk efter 15 minuter värmen till 100 grader och grädda i ytterligare 30 minuter. Ta ut marängbottnarna och låt svalna.

5

Lemoncurdgrädde: Vispa grädden fluffig. Häll lemoncurden i en skål men spara ca ½ burk till toppingen.

6

Ta en liten klick grädde och blanda med lemoncurden så den blir lätt och smidig. Vänd slutligen ner lemoncurdblandningen i resten av grädden. Blanda om försiktigt.

7

Topping: Skölj bären.

8

Montering: Lägg en av marängbottnarna på ett tårtfat. Klicka ut hälften av lemoncurdgrädden och strö över ¼ av bären. Toppa med den andra marängbotten och fördela resten av lemoncurdgrädden över. Toppa med resten av bären. Spritsa eller klicka ut små toppar av resten av lemoncurden runt om pavlovan.

Bild:

Susanna Blåvarg