Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Citron- och passionsfruktscurd | ||
2,5 dl | Strösocker | |
300 g | Citron, (2 st) | |
2 st | Passionsfrukt | |
100 g | Smör | |
Pistagemarängbotten | ||
3 dl | Strösocker | |
6 st | Ägg | |
100 g | Pistagenötter | |
Till servering | ||
50 g | Björnbär | |
0,25 st | Citronmeliss | |
50 g | Jordgubbar Färska | |
3 dl | Vispgrädde |
Pistagemarängbotten: Sätt ugnen på 110°C. Knäck äggen och separera vitan från gulan. Vitan kommer användas till marängen och gulorna behövs för citron- och passionsfruktscurden.
Rita upp tre rundlar á ca 20 cm i diameter på bakplåtspapper. Skala och grovhacka pistagenötterna. Vispa äggvitor till ett hårt skum. Tillsätt sockret, lite i taget under kraftig vispning tills du får en fast marängsmet. Vänd ner pistagehacket i marängsmeten. Bred ut eller spritsa marängsmeten i rundlarna. Grädda 1 ½- 2 timmar beroende på hur frasig maräng du önskar.
Köp färdiga marängbottnar istället för att baka egna.
Citron- och passionsfruktscurd: Blanda citronsaft, citronzest, passionsfrukt, socker och 6 st äggulor i en kastrull. Placera kastrullen i ett vattenbad och rör tills curden börjar sjuda och tjockna, ta då bort kastrullen från värmen och klicka i smöret, rör tills smöret smält (viktigt att curden inte kokar, då skär den sig).
Gröp ur passionsfrukt och rör ner i färdigköpt lemon curd.
Servering: Lägg ihop tårtan med ungefär 2/3 av curden* mellan marängbottnarna. Garnera med vispad grädde, färska bär och siktat florsocker.
Gör receptet ännu enklare vid tidsbrist:
Våra 3 smarta tips gör receptet ännu enklare vid tidsbrist:
Vänta med att montera ihop tårtan tills den ska serveras så att marängbottnarna håller sig frasiga.
Dekorera eventuellt tårtan med lite florsocker ovanpå.
Bild:
Susanna Livijn Wexell
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Garant
1 Björnbär Fryst 750g Magnihill
1 Citronmeliss Kruka EKO Klass1