Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Övrigt | ||
100 g | Valnötter | |
75 g | Soltorkade Tomater | |
2 msk | Kapris | |
560 g | Vegetariska Bitar | |
850 g | Sojafärs | |
1 st | Aluminiumfolie | |
200 g | Tofu | |
1 st | Bakplåtspapper | |
370 g | Rödbetor Skivade | |
275 g | Hummus | |
100 g | Tångpärlor Citron | |
100 g | Sötmandel Spån | |
380 g | Kikärtor Kokta | |
80 g | Cashewnötter Naturella | |
125 g | Rotfruktschips | |
550 g | Spisbröd | |
Havreprodukter | ||
250 ml | Havrebaserad matlagning | |
150 g | Mjölkfritt pålägg/matlagning | |
2 dl | Havredryck Naturell | |
2 dl | Havrefraiche | |
Kryddor och smaksättningar | ||
1,5 dl | Senap Grovkornig | |
1,5 msk | Vit balsamvinäger | |
1 msk | Potatismjöl | |
1 st | Flingsalt | |
1 krm | Kryddpeppar Hel | |
2,5 dl | BBQ-sås Baby Ray | |
0,5 msk | Grönsaksbuljong Eko | |
1 dl | Ättiksprit | |
3 tsk | Grönsaksfond | |
2,5 dl | Olivolja | |
1 st | Svartpeppar | |
1,5 dl | Ströbröd | |
7 g | Lagerblad | |
2,5 dl | Strösocker | |
2 msk | Dijonsenap | |
25 g | Margarin Veganskt | |
3 tsk | Sirap Agave | |
1,5 msk | Vitvinsvinäger | |
3,5 dl | Rapsolja | |
1 st | Salt Fint | |
1 tsk | Kryddpeppar Malen | |
Frukt och grönt | ||
1 st | Dill - färsk | |
1 st | Zucchini | |
2 st | Rotselleri | |
4 st | Rödlök | |
500 g | Morötter | |
1 st | Aubergine | |
2 st | Apelsin | |
1 st | Granatäpple | |
500 g | Brysselkål | |
2 kg | Potatis Fast | |
1 st | Persilja - färsk | |
1 st | Fänkål Färsk | |
2 st | Gräslök - färsk | |
65 g | Ruccolasallat | |
50 g | Färsk ingefära | |
1 st | Krispsallat | |
1 st | Röd Paprika | |
1 st | Äpple Granny Smith | |
1 st | Citron - Eko | |
2 st | Gul lök | |
1 st | Vitlök Vanlig | |
65 g | Salladsmix |
Lägg in tofusillen i ättikslagen.
Lägg in auberginskivorna i ättikslagen.
Ugnsbaka rotsellerin.
Koka brysselkål och förvara i kylen.
Mixa ihop tomatröran till zucchinirullarna och förvara i kylen.
Rulla julköttbullarna och förvara väl plastade i kylen.
Tillaga Janssons frestelse.
Tillaga rödbetssalladen och förvara i en glasburk i kylen.
Julafton:
Mixa ihop senapskrämen till auberginesillen och gör den klar.
Lägg Oumphen i marinaden.
Tillaga brysselkålssalladen.
Tillaga apelsin- och granatäppelsalladen.
Griljera rotsellerin.
Koka potatis, hacka rödlök och gräslök.
Värm Janssons frestelse.
Stek julköttbullarna.
Tillaga ribs på Oumph.
Tillaga zucchinirullarna.
Gör iordning rotfruktschipsen med tångpärlor och havrekräm.
Ta fram hummus och knäckebröd.
Duka upp till ett härligt julbord och njut av en fridfull jul!
<a href="https://www.mathem.se/recept/mathems-veganska-julbord">Se alla tillhörande recept här</a>
Bild:
Nurlan Emir
2 Tångpärlor Citron 50g Feldt's
1 Balsamvinäger Vit EKO/KRAV 250ml Saltå kvarn
1 Potatismjöl 500g Lyckeby Kockens
2 BBQ Sås Honung / Chipotle 510g Sweet Baby Ray
1 Grönsaksfond 180ml Touch of Taste
1 Olivolja Extra Virgin Delicato 750ml Monini
1 Strösocker EKO/KRAV 1kg Dan Sukker
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Kryddpeppar Malen 40g Kockens
3 Potatis Kok/Fast Klass1 900g
1 Ruccola EKO Färdigsköljd Klass1 65g
1 Vitlök Hackad Fryst EKO 250g Magnihill
1 Sallad Färdigsköljd EKO Garden Mix Klass1 65g