Högrevsgryta med syrad grädde och sambal

Högrevsgryta med syrad grädde och sambal

2 tEnkelt
423,15 kr
4 portioner48,15 kr per portion
Mustig och värmande gryta som får syra från grädde och en gnutta hetta från sambal. Till salladen går det lika bra att använda röd- eller vitkål.

1 mskSambal Oelek
3 mskMat & Bak Smör
3 dlLångkornigt Ris
0,5 dlBladpersilja - färsk
2 stGul lök
3 dlKalvbuljong
2 dlSyrad Grädde
600 gHögrev
1 stRöd Paprika
Spetskålsallad
300 gSpetskål
1 tskSalt Fint
0,5 dlBladpersilja - färsk
1 mskChampagnevinäger
1 krmSvartpeppar Malen
3 mskRapsolja
Instruktioner
1

Tärna köttet i ca 2x2 cm stora bitar. Skala och skiva löken tunt. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Bryn lök och paprika i hälften av smöret, lägg åt sidan. Bryn köttet i resten av smöret, salta.

Lägg det brynta köttet och hälften av löken och paprikan i en gryta. Häll över buljong och sambal, koka upp. Låt köttet sjuda tills det är mört, ca 2 tim. Tillsätt den syrade grädden, resten av löken och paprikan.

Smaka ev av med mer salt. Blanda ihop alla ingredienser till spetskål-salladen. Servera grytan med riset och spetskål-salladen. Toppa gärna med persilja.