Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| 0,4 msk | Kanel | |
| 0,6 dl | Olivolja | |
| 1,2 dl | Mannagryn | |
| 0,4 dl | Sötmandel Spån | |
| Sockerlag | ||
| 0,8 st | Kanel Hel | |
| 1 st | Nejlikor | |
| 0,1 st | Citron | |
| 1,2 dl | Strösocker | |
| 4 dl | Vatten | |
| Garnering | ||
| 0,5 tsk | Kanel | |
| 100 g | Körsbärsmarmelad | |
| 30 g | Valnötter | |
Häll upp vattnet i en liten kastrull, och koka upp tillsammans med socker, kanel, citronskal och nejlika. Låt puttra i 5 minuter.
Värm upp olivolja i en kastrull och bryn mandelspån, kanel och mannagryn tills de blir gyllenbruna. Ta av från spisen och häll över det varma sockerlaget lite i taget och rör om. När smeten släpper från kanterna på kastrullen har den fått rätt konsistens. Häll över i en kakform och låt svalna.
Vänd och stjälp över kakan på ett serveringsfat. Strö över kanel och garnera med valnötter. Serveras med körsbärsmarmelad.

21,50 kr /kg

279,50 kr /kg

1 043,18 kr /kg

1 366,67 kr /kg

54,24 kr /kg

106,58 kr /kg

275,00 kr /kg

823,75 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
183,90 kr /l

22,50 kr /kg
