Bästa kladdkakan med kryddig ananassallad

Bästa kladdkakan med kryddig ananassallad

30 minEnkelt
265,55 kr
4 portioner33,85 kr per portion
Maffig kaka möter fräsch ananasmix

Kladdkaka
1 dlVetemjöl
2 dlStrösocker
2 stÄgg
100 gMat & Bak Smör/Margarin
2 dlVispgrädde
1 tskVaniljsocker
0,75 dlKakao
Ananassallad
0,5 dlRåsocker Strö
1 dlCitron
1 stMynta - färsk
20 gKanel Hel
1 stVaniljstång
1 stAnanas
Instruktioner
1

KLADDKAKA:

  • Sätt ugnen på 175°C.
  • Smält smöret.
  • Vispa ägg och socker pösigt. Häll i smöret.
  • Blanda alla torra ingredienser för sig.
  • Blanda ihop allt. Häll i smord och bröad form.

För form 20 cm i diam = 24 minuter För form 23 cm i diam (IKEA) = 21 minuter Ta ut även om den inte ser färdig ut!

  • Vispa grädde lätt.

ANANASSALLAD:

  • Dela vaniljstången och skrapa ut fröna. Blanda frön med citronsaft, råsocker och två kanelstänger i en stor skål.
  • Skala ananasen, ta bort roten och skär i bitar (ca 2 cm). Lägg i skålen och rör om. Förvara i kyl fram till servering.
  • Garnera med myntablad och vaniljstänger (låt även kanelstängerna vara kvar).

Servera kladdkaka (gärna pudrad med florsocker) med lättvispad grädde och ananassalladen!