Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 tsk | Kardemumma Mald | |
1,5 dl | Grötris | |
6 st | Ägg | |
1 tsk | Vetemjöl | |
1,5 dl | Vatten | |
150 g | Mandelmassa | |
1 tsk | Salt | |
1 dl | Honung | |
0,5 tsk | Kanel | |
4 dl | Standardmjölk | |
2 g | Saffran | |
Tillbehör | ||
4 tsk | Florsocker | |
160 g | Jordgubbssylt | |
3 dl | Vispgrädde | |
Till att bröa formen | ||
2 msk | Flytande Smör och Margarin | |
4 tsk | Ströbröd | |
0,5 dl | Sötmandel Spån |
Koka ris och vatten under lock i en kastrull tills vattnet har kokat in. Tillsätt mjölk och salt. Låt riset sjuda mjukt, ca 30 minuter. Rör om då och då. Blanda i honung, mandelmassa, saffran, kanel och kardemumma. Låt svalna.
Sätt ugnen på 225°C. Vispa äggen i en skål och sikta ner vetemjölet. Vänd ner blandningen i gröten. Fördela gröten i smorda bröade små portionsformar och strö över flagad mandel. Grädda pannkakan i ugnen tills smeten har stannat, ca 20 minuter. Sikta lite florsocker över saffranspannkakorna och servera dem med vispad grädde och sylt.
1 Kardemumma Malen 28g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Florsocker Fairtrade 500g Garant