Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
75 g | Valnötter | |
0,6 msk | Honung | |
0,6 msk | Strösocker | |
0,2 tsk | Kanel | |
50 g | Filodeg | |
60 ml | Vatten | |
Siraps blandning | ||
0,2 st | Citron | |
0,4 st | Kanel Hel |
Blanda valnötter, socker och kanel. Smörj en stor ugnssäker form. Skär filodegen(2,5 blad) till formens längdstorlek. Ta av lite extra då den krymper i ugnen. Täck över den resterande degen med en fuktig duk för att hindra den att torka. Varva sedan fyllning med 4 blad åt gången, pensla varje blad med smält smör även det översta lagret. Skär baklavan nästan ända till botten i diamant eller triangel format. Fukta med vatten för att hindra kanterna att dra ihop sig i ugnen. Baka desserten i ugn i ca 35-45 min. tills den är gyllenbrun. Under tiden, Koka upp ingredienserna till sirapsblandningen. Rör om tills sockret har smält. Låt sjuda i 10 min. och rör om då och då. Låt baklavan svalna, häll sedan över siraps blandningen och låt den stå i ca 10 min. (Vid användning av rosvatten, fukta detta över.) Skär baklavan i bitar och servera.
Tillagningstid ca 2 timmar varav 35-40 min i ugn.
Ca 20-25 bitar Per portion 257 kalorier 16 g fett.
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel