Rawfood-morotskaka
Elisabeth Johansson

Rawfood-morotskaka

2 tEnkelt
450,00 kr
1 portion127,39 kr per portion
Den saftigaste, godaste och garanterat nyttigaste morotskakan man kan tänka sig.

Morotskaka
200 gDadlar Färska, (2 dl)
1 tskIngefära Malen
1 mskKanel Malen
2 dlValnötter
200 gVanliga morötter, (4 st)
1 dlRiven kokos
0,5 tskKardemumma
Frosting
0,5 stCitron
0,5 krmKanel Malen
0,5 tskVaniljpulver
2 dlCashewnötter Naturella
2 mskHonung Flytande
0,5 dlMandeldryck
Instruktioner
1

Mixa valnötter och dadlar.

2

Blanda med övriga ingredienser till kakan och mixa hastigt ihop allt. Bred ut smeten i en form, cirka 15 × 20 centimeter i diameter, med bakplåtspapper i botten.

3

Ställ in formen i frysen och låt den stå medan frostingen görs.

4

Mixa avrunna cashewnötter (blötlagda i minst 4 timmar), honung och mandelmjölk.

5

Tillsätt vanilj och apelsin- eller citronskal. Bred frostingen över kakan.

6

Låt stå i frysen i cirka 2 timmar och skär sedan upp i bitar. Pudra över kanelen.

7

Clean cooking” är skriven av Elisabeth Johansson och ges ut av Bonnier Fakta. Boken är fotograferad av Wolfgang Kleinschmidt.

Bild:

Wolfgang Kleinschmidt