Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Morotskaka | ||
200 g | Dadlar Färska, (2 dl) | |
1 tsk | Ingefära Malen | |
1 msk | Kanel Malen | |
2 dl | Valnötter | |
200 g | Vanliga morötter, (4 st) | |
1 dl | Riven kokos | |
0,5 tsk | Kardemumma | |
Frosting | ||
1 msk | Citron | |
0,5 krm | Kanel Malen | |
0,5 tsk | Vaniljpulver | |
2 dl | Cashewnötter Naturella | |
2 msk | Honung Flytande | |
0,5 dl | Mandeldryck |
Mixa valnötter och dadlar.
Blanda med övriga ingredienser till kakan och mixa hastigt ihop allt. Bred ut smeten i en form, cirka 15 × 20 centimeter i diameter, med bakplåtspapper i botten.
Ställ in formen i frysen och låt den stå medan frostingen görs.
Mixa avrunna cashewnötter (blötlagda i minst 4 timmar), honung och mandelmjölk.
Tillsätt vanilj och apelsin- eller citronskal. Bred frostingen över kakan.
Låt stå i frysen i cirka 2 timmar och skär sedan upp i bitar. Pudra över kanelen.
Clean cooking” är skriven av Elisabeth Johansson och ges ut av Bonnier Fakta. Boken är fotograferad av Wolfgang Kleinschmidt.
Bild:
Wolfgang Kleinschmidt
1 Ingefära Malen 31g Santa Maria
1 Kardemumma Malen 28g Santa Maria
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel