Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
3 dl | Havregryn | |
1 tsk | Kardemummakärnor | |
125 g | Mandelmassa | |
3 msk | Vispgrädde | |
100 g | Smör | |
4 msk | Florsocker | |
1 msk | Strösocker |
Låt smöret stå tills det blir rumsvarmt
Grovrin mandelmassan
Krossa/mortla kardemummakärnorna
Blanda ihop alla ingredienserna förutom florsocker
Rulla till bollar som du låter stelna i kylen (frysen om du har ont om tid)
Rulla bollarna i florsocker
Bollarna smakar klart bäst om de får stå framme ett tag.
Kan göras glutenfria genom att använda glutenfritt havregryn och/eller laktosfritt genom att använda laktosfria produkter. För ett veganskt alternativ kan mjölkfria produkter användas.
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Florsocker Fairtrade 500g Garant