Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Kakbotten | ||
2 msk | Kakao | |
1 dl | Russin | |
1 dl | Sötmandel Skalad | |
1 krm | Salt Fint | |
1 dl | Riven kokos | |
Fyllning | ||
1 krm | Pepparmintsarom | |
3,5 dl | Cashewnötter Naturella | |
0,5 dl | Kokosolja | |
2 msk | Sirap Agave | |
0,5 krm | Salt Fint | |
0,5 msk | Vaniljpulver | |
85 g | Spenat Blad | |
Chokladlager | ||
1 dl | Kokosolja | |
2 msk | Sirap Agave | |
1 dl | Kakao |
Pulsera samtliga ingredienser till kakbotten i en matberedare till en smulig massa. Tryck sedan ut blandningen i en bakpappersklädd ugnsform (20 cm diameter) till ett jämnt lager ända ut i kanterna.
Låt cashewnötterna rinna av i ett durkslag. Mixa sedan nötterna tillsammans med resten av ingredienserna till fyllningen i en matberedare till en jämn och slät blandning. Bred fyllningen över kakbotten i ett jämnt lager.
Smält kokosolja i en kastrull, blanda ner kakao och agavesirap och rör om. Häll blandningen över fyllningen och ställ in ugnsformen i frysen tills chokladlagret har stelnat. Skär i bitar och servera.
Bild:
Sofia von Porat
1 Kakao EKO/KRAV Fairtrade 250g Kung Markatta
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
2 Babyspenat Färdigsköljd Klass1