Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Botten | ||
1 dl | Riven kokos | |
100 g | Sötmandel Naturell, (1,5 dl) | |
1 msk | Vatten | |
300 g | Dadlar Torkade, (2 dl) | |
2 msk | Kokosolja | |
1 krm | Vaniljpulver | |
Topping | ||
2 dl | Cashewnötter Naturella | |
1 st | Lime | |
200 g | Jordgubbar Fryst | |
1 st | Banan | |
2 msk | Kokosolja | |
1 msk | Vatten | |
0,25 tsk | Vaniljpulver | |
Garnering | ||
250 g | Jordgubbar Färska |
Botten: Börja med att köra mandel och kokos i mixern tills de är finhackade.
Tillsätt övriga ingredienser till botten och kör tills du har en jämn massa. Späd eventuellt med lite vatten för att få en jämn, smetig konsistens.
Ta upp »degen« och platta ut den i en springform. Gör rent mixern och torka den helt torr.
Topping: Mixa cashewnötterna till ett grovt mjöl. I med övriga ingredienser och mixa till en tjock glasskonsistens. Späd eventuellt med lite vatten om det blir för »hackigt«.
Bred ut smeten över kakbottnen och ställ in i kylen en stund. När du tar bort formens kant kommer jordgubbssmeten att rinna ner över kanten. Det är bara fint.
Garnera gärna med färska jordgubbar, kokos och fina blad från citronmeliss eller mynta.
Bild:
Ulrika Pousette (Bonnier Fakta)