Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Till servering | ||
1 st | Röd Paprika | |
1 st | Dill - färsk | |
800 g | Potatis Fast | |
0,5 st | Zucchini | |
Fiskgryta | ||
1 dl | Vatten | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
50 g | Smör | |
0,5 dl | Vispgrädde | |
0,5 st | Purjolök | |
400 g | Hela Tomater Konserverade | |
2 dl | Matlagningsvin Vitt | |
400 g | Koljafile | |
1 tsk | Salt | |
250 g | Räkor Skalade | |
50 g | Rotselleri | |
2 st | Vanliga morötter |
Sätt igång potatiskoket.
Fiskgryta: Skala och riv morötter och rotselleri grovt. Skölj och strimla purjolöken.
Koka upp en kastrull med 1 deciliter vatten och en matsked smör och lägg i grönsakerna. Låt koka i 2 minuter.
Häll de konserverade tomaterna och grädde i en stor kastrull.
Skär fiskfiléerna i 2 centimeter tjocka skivor och lägg dem bland tomaterna och grädden. Krydda med salt och peppar.
Tillsätt de kokta grönsakerna, vinet och resten av smöret.
Låt sjuda på mycket svag värme i cirka 5 minuter. Rör inte om för mycket.
Lägg till sist i räkorna och låt alltsammans bli genomvarmt utan att koka.
Skölj, kärna ur och hacka paprikan och skär zucchinin i halvmånar. Blanda med lite olja och vinäger, smaka av med salt och peppar.
Strö finhackad dill över grytan och servera med den kokta potatisen. Servera paprikan vid sidan om, eller strö över grytan innan servering.
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Koljafilé MSC Fryst 450g Feldts
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt