Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Duchessepotatis | ||
2 st | Ägg | |
1 krm | Svartpeppar | |
0,5 tsk | Salt | |
1 st | Bakplåtspapper | |
1 msk | Mjölk | |
1 kg | Potatis Mjölig | |
25 g | Smör | |
Dragon- och vitlökssmör | ||
1 tsk | Dragon - torkad | |
1 krm | Svartpeppar | |
1 krm | Salt | |
100 g | Smör | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
Tillbehör | ||
2 krm | Salt | |
150 g | Haricot Verts Färsk | |
Entrecote | ||
2 krm | Svartpeppar | |
4 krm | Salt | |
1 msk | Smör | |
800 g | Entrecote |
Värm ugnen till 225 grader.
Ta fram kött och smör så att det blir rumsvarmt.
Duchessepotatis: Skala potatisen och koka mjuk i saltat vatten.
Tillsätt smör och äggulor till den kokta potatisen. Vispa med ballongvisp till ett fluffigt mos. Är det tjockt kan du spä med lite mjölk tills du tycker konsistensen känns bra. Smaka av med salt och peppar.
Lägg potatisen i en spritspåse och spritsa ut fina toppar på en bakplåtsklädd plåt. Gratinera i ugn i ca 10 min.
Dragon- och vitlökssmör: Vispa samman smör, riven vitlök, dragon, salt och peppar till ett fluffigt kryddsmör med hjälp av en ballongvisp eller stavmixer.
Entrecote: Salta och peppra köttet och stek 2-3 min på båda sidor.
Tillbehör: Förväll haricots vertsen i lättsaltat vatten i ca 2-3 min. Sila av vattnet och lägg upp i en skål.
Servera entrecoten med dragon- och vitlökssmör, gratinerad duchessepotatis och haricots verts.
Bild:
Nurlan Emir
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 80% 500g Valio