Gå vidare till huvudinnehåll
Råbiff med tryffelkräm, potatiskrisp och krasse
Mari Bergman

Råbiff med tryffelkräm, potatiskrisp och krasse

40 minEnkelt
699,75 kr
4 portioner55,00 kr per portion
Råbiff med tryffelkräm är enkelt och gott att laga. Detta recept räcker till 10 små portioner, perfekt som lyxig mingelmat.

Råbiff
250 gOxfilé
0,5 tskFlingsalt
1 krmSvartpeppar
Topping
100 gPotatis Fast
2 mskKapris
10 gKrasse
3 dlMatolja
50 gParmesanost
1 krmSalt Fint
Tryffelkräm
1 stÄgg
1 tskDijonsenap
1 krmSvartpeppar
0,75 dlRapsolja
1 tskVitvinsvinäger
1 krmSalt Fint
0,5 tskTryffelolja
Instruktioner
1

Tryffelkräm: Separera äggula och äggvita. Blanda äggula, senap och vinäger. Tillsätt olja droppvis under konstant vispning. Smaka av med salt, peppar och tryffelolja. Fyll en spritspåse med tryffelkrämen.

2

Topping: Hyvla små potatisar tunt med en mandolin.

3

Hetta upp olja till 160 grader och fritera potatisskivorna gyllene till krispiga potatischips. Lägg upp på hushållspapper och salta direkt.

4

Låt oljan gå ner till 140-150 grader. Fritera sedan kaprisen i oljan tills den puffar upp och blir krispig.

5

Råbiff: Skär köttet i tärningar och lägg ner i en köttkvarn. Använd en grövre malbricka så att det inte blir för finmalet, som köttfärs. Det går även bra att tärna köttet riktigt tunt om du inte har en köttkvarn.

6

Montering: Ta fram 10 små tallrikar. Lägg upp det malda köttet som små berg på tallrikarna. Salt och peppra över köttet och spritsa rikligt med tryffelkräm runt om. Toppa med potatischips, friterad kapris, riven parmesanost och krasse.

Bild:

Lina Eriksson