Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Råbiff | ||
250 g | Oxfilé | |
0,5 tsk | Flingsalt | |
1 krm | Svartpeppar | |
Topping | ||
100 g | Potatis Fast | |
2 msk | Kapris | |
10 g | Krasse | |
3 dl | Matolja | |
50 g | Parmesanost | |
1 krm | Salt Fint | |
Tryffelkräm | ||
1 st | Ägg | |
1 tsk | Dijonsenap | |
1 krm | Svartpeppar | |
0,75 dl | Rapsolja | |
1 tsk | Vitvinsvinäger | |
1 krm | Salt Fint | |
0,5 tsk | Tryffelolja |
Tryffelkräm: Separera äggula och äggvita. Blanda äggula, senap och vinäger. Tillsätt olja droppvis under konstant vispning. Smaka av med salt, peppar och tryffelolja. Fyll en spritspåse med tryffelkrämen.
Topping: Hyvla små potatisar tunt med en mandolin.
Hetta upp olja till 160 grader och fritera potatisskivorna gyllene till krispiga potatischips. Lägg upp på hushållspapper och salta direkt.
Låt oljan gå ner till 140-150 grader. Fritera sedan kaprisen i oljan tills den puffar upp och blir krispig.
Råbiff: Skär köttet i tärningar och lägg ner i en köttkvarn. Använd en grövre malbricka så att det inte blir för finmalet, som köttfärs. Det går även bra att tärna köttet riktigt tunt om du inte har en köttkvarn.
Montering: Ta fram 10 små tallrikar. Lägg upp det malda köttet som små berg på tallrikarna. Salt och peppra över köttet och spritsa rikligt med tryffelkräm runt om. Toppa med potatischips, friterad kapris, riven parmesanost och krasse.
Bild:
Lina Eriksson
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko