Gå vidare till huvudinnehåll
Bookmaker Toast med grillad entrecôte, pepparrot och dijoncrème
Mia Troberg

Bookmaker Toast med grillad entrecôte, pepparrot och dijoncrème

30 minMedel
500,15 kr
4 portioner 61,30 kr per portion
En riktigt fin bit entrecôte behöver man inte tjafsa med. Här får den briljera i huvudrollen på en redig macka, utan nonsens.

Dijoncrème
2 dlCreme Fraiche Naturell
4 mskDijonsenap
2 krmSalt
2 tskHonung Flytande
Toast
0,5 tskSalt
2 krmSvartpeppar Malen
1 tskOlivolja
500 gEntrecote
1 stRödlök
2 dlPepparrot Färsk
200 gSurdegsbröd
200 gRomansallat
4 stÄgg
Instruktioner
1

Låt köttet vila en timme i rumstemperatur innan du börjar.

2

Skär salladen och skiva löken fint.

3

Salta och peppra köttet. Grilla köttet i grillpanna utan matfett ca två minuter på varje sida och låt vila tio minuter.

4

Droppa lite olivolja på brödet och stek eller grilla tills det fått lite färg.

5

Blanda ihop dijoncrèmen och bred på brödet.

6

Lägg på sallad och lök. Skär köttet i skivor och lägg ovanpå salladen. Riv pepparroten och lägg i en hög på köttet och toppa med äggula.

Bild:

Linnea Swärd