Stekt fläskkarré med blomkålsgratäng
Mari Bergman

Stekt fläskkarré med blomkålsgratäng

40 minEnkelt
298,55 kr
2 portioner79,30 kr per portion
Prova att göra en blomkålsgratäng istället för en klassisk potatisgratäng. Gratängen går utmärkt att förbereda en dag i förväg. Förvara väl plastad i kylen.

Fläskkarré
0,5 mskOlivolja
1 krmSvartpeppar Malen
280 gFläskkarré Skivor
1 krmSalt Fint
Tillbehör
0,5 stPersilja - färsk
30 gFärsk bladspenat
250 gKörsbärstomater
1 krmSalt Fint
1 tskBalsamvinäger
1 tskOlivolja
Blomkålsgratäng
1 dlMjölk
2 stÄgg
1 krmSvartpeppar Malen
1 dlCreme Fraiche Naturell
75 gGrana Padano
1 tskSalt Fint
1 stBlomkål Färsk
Instruktioner
1

Värm ugnen till 200 grader.

2

Fläskkarré: Salta och peppra köttet och låt det ligga framme i rumstemperatur minst 10 min.

3

Blomkålsgratäng: Skär den hela blomkålen i ½ cm tjocka skivor och lägg blomkålsskivorna i en ugnsfast form.

4

Vispa ihop ägg, creme fraiche, mjölk, riven grana padano, salt och peppar. Häll äggsmeten över blomkålen och gratinera i ugn i ca 25 min.

5

Tillbehör: Halvera tomaterna och grovhacka persiljan. Blanda med spenaten i en skål och tillsätt balsamvinäger, olja och en nypa salt.

6

Fläskkarré: Hetta upp en stekpanna med oljan. Stek köttet på medelhög-hög värme i ca 2-3 min/sida. Sänk värmen och låt köttet bli genomstekt.

Servera fläskkarrén med blomkålsgratäng och sallad.

Näringsvärde: 878 kcal, 59 g protein, 58 g fett, 26 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir