Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Sallad | ||
2 msk | Olivolja | |
60 g | Salladslök | |
0,5 msk | Vit balsamvinäger | |
2 st | Paprika | |
Sötpotatismos | ||
0,5 tsk | Basilika - torkad | |
1 kg | Sötpotatis | |
50 g | Grana Padano | |
1 krm | Salt | |
2 krm | Svartpeppar | |
Färsbiffar | ||
500 g | Nötfärs | |
0,75 dl | Mjölk | |
0,5 tsk | Timjan - torkad | |
2 msk | Ströbröd | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 st | Ägg | |
1 msk | Smör | |
1 tsk | Salt |
Sötpotatismos: Skala och skär sötpotatisen i stora bitar. Koka ca 10-15 min i saltat vatten.
Färsbiffar: Blanda ströbröd med mjölk i en bunke och låt stå 5 min. Tillsätt färs, timjan, salt, peppar och ägg. Rör ihop till en jämn smet. Forma till små biffar och stek i smör.
Sötpotatismos: Riv grana padano. Mosa sötpotatisen tillsammans med osten. Smaka av med salt, peppar och basilika.
Sallad: Skölj och skär paprikorna i bitar. Skölj och strimla salladslöken. Blanda med olja och vinäger i en skål.
Servera biffarna med sötpotatismos och paprikasallad.
Näringsvärde: 603 kcal, 39 g protein, 23 g fett, 60 g kolhydrater
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla