Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 krm | Salt Fint | |
1 st | Dadlar Torkade | |
1 st | Gul lök | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 dl | Matlagningsvin Vitt | |
8 st | Plommon Torkade | |
1 kg | Fläskkarré | |
1 tsk | Timjan - torkad | |
Sås | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 msk | Kalvfond Buljong | |
2 dl | Vispgrädde | |
2 tsk | Kinesisk soja | |
1 krm | Salt Fint | |
0,5 msk | Gelé Svartvinbär | |
Till servering | ||
1 st | Grön Paprika | |
0,5 st | Gurka | |
800 g | Potatis | |
70 g | Salladsmix |
Lägg lergrytan i blöt i 20 minuter. Salta och peppra karrén ordentligt samt strö på timjan.
Skala och klyfta löken. Skär ett längsgående snitt i dadlarna och pilla ut kärnorna. Ta upp grytan och torka av den. Lägg köttet i grytan med löken, 8 dadlar och 8 plommon runtom. Slå på vinet. Ställ in den i kall ugn och sätt ugnen på 200 grader.
Sänk värmen efter 30 minuter till 175 grader och låt grytan stå i ugnen 1½–2 timmar. Ta upp köttet och garnera med färsk timjan.
Häll av vätskan från grytan genom en sil i en kastrull. Pressa ut alla goda smaker ur frukten och löken med baksidan av en sked. Låt det koka ner till hälften och ha sedan i grädde, fond, gelé och soja. Låt det koka ihop några minuter. Smaka av med lite salt och peppar.
Skär upp köttet och servera med den härliga såsen samt potatis och grönsaker.
Receptet kommer från boken Country Cooking, Jill Johsson, Norstedts förlag
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Grovmalen 41g Kockens
1 Katrinplommon Torkade 500g Garant
1 Kalvfond 500ml Touch of Taste
1 Soja Mushroom 500ml Pearl River Bridge
1 Svartvinbärsgelé 225g Garant