Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 msk | Sambal Oelek | |
3 msk | Smör | |
3 dl | Långkornigt Ris | |
0,5 dl | Bladpersilja - färsk | |
2 st | Gul lök | |
3 dl | Kalvbuljong | |
2 dl | Syrad Grädde | |
600 g | Högrev | |
1 st | Röd Paprika | |
Spetskålsallad | ||
300 g | Spetskål | |
1 tsk | Salt | |
0,5 dl | Bladpersilja - färsk | |
1 msk | Champagnevinäger | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
3 msk | Rapsolja |
Tärna köttet i ca 2x2 cm stora bitar. Skala och skiva löken tunt. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Bryn lök och paprika i hälften av smöret, lägg åt sidan. Bryn köttet i resten av smöret, salta.
Lägg det brynta köttet och hälften av löken och paprikan i en gryta. Häll över buljong och sambal, koka upp. Låt köttet sjuda tills det är mört, ca 2 tim. Tillsätt den syrade grädden, resten av löken och paprikan.
Smaka ev av med mer salt. Blanda ihop alla ingredienser till spetskål-salladen. Servera grytan med riset och spetskål-salladen. Toppa gärna med persilja.
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Champagnevinäger 500ml Werners Gourmetservice
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria